Archiv zpráv 2015:




15.12. 2015   Čekáme štěňátka, březost potvrzena u Chery i Jackie


Ares z Nového Malína Barnet Abraska

18.11. 2015   byla nakryta Jackie psem Barnet Abraska

První vrh po naší mladé grandšampionce.



17.11. 2015   byla nakryta Chery psem Ares z Nového Malína

Perspektivní opakované spojení.


24. - 25.10. 2015     DANUBE Duo Bratislava

24.10. přihlášeno 17 BŠO (8 psů, 9 fen). Posuzovala p. Elena Ruskovaara, FIN

Xarria Jackie Donnevara – tř. šampionů – V1, CAC

Posudek:
Velmi pěkná fenka, správné proporce a pěkná stavba těla. Samičí hlava, správný výraz, tmavý pigment. Pěkné toplinie, správný ocas, pěkný profil. Správně předvedená.

Jackie v Bratislavě Bratislavské Ufo Jackie v Bratislavě

Bratislava nás přivítala nádherným slunečným počasím, a tak jsme se po výstavě vydali na procházku do historické části města.

Bratislavský hrad vstup do hradu Jackie na hradní vyhlídce Jackie pohled z hradu na Dunaj Jackie v historických ulicích kašna na Hlavním náměstí před budovou parlamentu

25.10. přihlášeno 18 BŠO (8 psů, 10 fen). Posuzoval p. Miroslav Václavík

Xarria Jackie Donnevara – tř. šampionů – V1, CAC, Res CACIB

Posudek:
2,5 letá fena, samičí hlava, výborný pigment, standardní kostra, pohyb.

Jackie získala titul Slovenský šampion krásy Včera dovršila 2,5 roku a dnes je nositelkou 6 šampionátů. V dohledné době se na další výstavy nechystáme. Jackie má ideální věk na první rodičovství a tak plánujeme štěňátka.


23. - 25.10. 2015     Zaira Donnevara na rodinném víkendu v Beskydech

Zaira si se svou rodinou užila turistiku na horách s několika výšlapy, např. na Pustevny a zdolala i Lysou horu. Všude vzbuzovala pozornost, což majitele těšilo stejně jako její vzorné chování v penzionu.


17.10. 2015     Yarssan Donnevara úspěšně složil zkoušku BH

Posíláme gratulaci majitelce a přejeme, ať se daří i nadále


Tara Chelsey Donnevara

11.10. 2015  Tara Chelsey Donnevara úspěšně složila zkoušku IPO-VO

Blahopřejeme Lence a Chelsey k jejich 5. složené zkoušce



4.10. 2015     10. ročník Happy dog day, Bzenec

Sportovně zábavné odpoledne pro psy a jejich pány, jehož výtěžek putuje na pomoc opuštěným a týraným zvířatům. Majitelé se psy všech možných plemen i s kříženci soutěžili před porotou v předvedení svých dovedností a také si mohli vyzkoušet některé z mnoha připravených psích aktivit. Této akce se aktivně zúčastnila fenečka Zoya Donnevara s paničkou Kristýnkou a odpoledne si krásně užily.

Krom toho se věnují výcviku. Učí se poslušnosti a začínají s obranou. Největší pokroky však Zoya dělá na stopách, které jí jdou moc dobře.
Děkujeme za hezké zprávy a přejeme oběma mnoho dalších krásných společných zážitků.



20.9. 2015     Aktuální foto naší veteránky - Kelly Nice Donnevara, *17.02.2005


19.9. 2015     Moravskoslezská NVP Brno

Přihlášeno 23 BŠO (4 psi, 19 fen). Posuzovala Bc. Vladimíra Tichá

Xarria Jackie Donnevara – tř. vítězů (2 feny) – V1, CAC

Posudek:
Fena výborné síly kostry, výborná fenčí hlava, výborné toplinie, pravidelný pohyb.

Jackie splnila podmínky pro udělení titulu Český grand šampion , který získala v nejnižším věku ze všech 26 dosud oceněných běloušů

Naše další odchovy:
Zaira Donnevara - tř. štěňat (2 feny) – VN2
Yannis Donnevara - tř. otevřená (4 feny) – V1, CAC

Zaira je úžasně kontaktní štěně, přátelská, temperamentní a na svůj věk poměrně poslušná. Její majitelé na toto štěňátko vydrželi čekat rok a půl. Další setkání s nimi i malou Zairou bylo velmi milé.

Zaira Donnevara Yannis CAC


15.9. 2015     Návštěva Zoricy

Zorica Donnevara, naše letošní štěňátko, bydlí nedaleko a tak se budeme vídat častěji. Byli jsme ji poprvé navštívit a podle živelného vítání bylo znát, že si nás po dvou měsících ještě dobře pamatuje. Zvlášť její reakce na hlas byla pro majitele nečekaná. Nikdy předtím na žádnou návštěvu nereagovala tak radostně. Zorica je nesmírně temperamentní štěně. Má pevnou kostru, tmavé oči a super pigment. Cestuje s majiteli na výlety karavanem a je to plnohodnotný člen rodiny


12. - 13.9. 2015     Klubový víkend KBO, Rozkoš u České Skalice

KLUBOVÁ VÝSTAVA
Přihlášeno 105 bílých ovčáků - rekordní počet přihlášených BŠO na výstavě v ČR.
58 dlouhosrstých, 47 středně dlouhé srsti.
Posuzovaly: p. Jana Svobodová – hlavní rozhodčí a p. Oldřiška Plšková - třídy štěňat, dorostu, mladých.

Naši psi:
Xarria Jackie Donnevara – tř. vítězů (4 feny) – V1, CAC, Klubový vítěz

Posudek:
2letá fena správné výšky a formátu. Výborná hlava, správně nasazené, nesené a správně dlouhé uši. Tmavě hnědé oči, výborná pigmentace sliznic. Výborný plynulý pohyb, výborně nasazený a nesený ocas. Pozorná, přátelská povaha, výborné předvedení.

Jackie Klubový vítěz Jackie CAC KV Jackie Klubový vítěz

Kelly Nice Donnevara – tř. veteránů (2 feny, celkem 4 veteráni) – V1, BOV – Nejlepší veterán, BOB – Vítěz klubové výstavy

Posudek:
10,5 letá fena vynikajících proporcí. Temperamentní. Výborná představitelka plemene.

Kelly je první bílý ovčák, kterého jsme si nechali z vlastního chovu. Od té doby jsou všichni naši psi zároveň našimi odchovy. Kelly byla odmalinka velmi perspektivní štěňátko. První výstava – nejlepší dorost na klubovce. Poprvé vyhrála celou klubovou výstavu ve svých 18 měsících, za účasti 70 BŠO. Tři roky poté získala podruhé titul Klubový vítěz. Po celou svoji výstavní kariéru byla hodnocena jen známkami velmi nadějná a výborná. V převážné většině svoji třídu vyhrála. I v 8 letech na mezinárodní výstavě ve třídě šampionů porazila 3 mladší feny a byla druhou nejlepší fenou plemene (o CACIB ji porazila jen dvouletá fena z našeho chovu Tara Chelsey Donnevara). Získala titul Grand šampion ČR. Poté byla vystavována už ve třídě veteránů, i v početnější konkurenci vždy zvítězila. Nyní opět vyhrála klubovou výstavu, nejprestižnější z pohledu plemene, ve věku 10 a půl roku, v konkurenci výrazně mladších jedinců. Kelly Nice Donnevara Vítěz výstavy


Tak taková je naše Kelly – dokonalé postavy, tmavého pigmentu, černého oka, i v tomto vysokém věku s kvalitní strukturou srsti a zářivě bílou barvou bez jakéhokoliv nádechu a zabarvení. Kelly je temperamentní, veselé přátelské povahy. Stále velmi elegantní a výborná v pohybu.


Stejně jako před léty se Simarou, nyní prožívám stejnou radost s Kelly při vystavování veterána. Nejezdíme často, neboť titul Veterán šampion splnila po třech výstavách a nemáme zapotřebí sbírat body za jasná první místa. Ale rádi vystavujeme na akcích klubu, kde je srovnání s početnější a mladší konkurencí. Je to nesporně o kvalitě daného jedince, ale také o vztahu majitele a psa, v jaké kondici a vzhledu se pes nachází ve vyšším věku. V naší rodině má každý pes stejné místo. Nikdy neupřednostňujeme mladšího a „produktivního“ jedince. Všichni psi mají dostatek péče, volného pohybu a pozornosti celé rodiny. Vztahy ve smečce jsou harmonické. Těší nás předvést veterána na akci klubu, aby i začínající majitelé a chovatelé viděli, jak při správném zacházení může jejich pes ve stáří vypadat.



Tara Chelsey Donnevara CAC Naše další odchovy:
Tara Chelsey Donnevara - tř. pracovní (2 feny) – V1, CAC
Usurei Donnevara - tř. vítězů (4 feny) – V4



MOMENTKY Z VÝSTAVNÍHO DNE


Výstavní prostředí si přijeli okouknout naše letošní štěňátko Zephyr a jeho panička, čímž nám udělali velikou radost.
Zefi je stále ten pohodový super pejsek, jak jsme ho znali u nás doma. Mazlení od lidí a společnost dalších psů si užíval a nic neřešil


Zephyr Zephyr Zephyr Zephyr Chato, Asta, Zephyr Jackie - radost z pohybu Kelly a vnouček Zephyr Luci a Jackie Moni a Chato Ondra a Yarssan saarloos s bělouší povahou Yarssan Donnevara


BONITACE
Uchovněn byl mladý temperamentní pes Yarssan Donnevara s výsledky rentgenů HD 0/0, ED 0/0 a výškou 65,5 cm.


5.9. 2015     Klubová výstava BŠO - klub Slovensko, Tatranská Štrba

Přihlášeno 38 bílých ovčáků. Posuzovala p. Viera Staviarska, SK

Zetty Donnevara - třída štěňat – VN (6 fen ve třídě, zadávalo se pořadí pouze pro 1. místo, zvítězila o 2 měsíce starší a zkušenější fenečka).

Třída štěňat - feny Zetty akční


3.9. 2015      zveřejněny výsledky soutěže MISS KBO (sezona 2014/2015)

Xarria Jackie Donnevara - 2. místo

Jackie portrét Naše dvouletá Jackie má za sebou dva zdařilé výstavní roky. Pouze 19 bodíků ji letos dělilo od místa prvního. Na to, že nejezdíme na většinu výstav a mezinárodní, které jsou nejlépe bodovány, jsme za uplynulou klubovou sezonu navštívili pouze 3, je to krásný úspěch. Navíc Jackie je náš odchov a to je radost dvojnásobná. V tomto srovnání je pár bodů naprosto bezvýznamných. Jackie vyhrává díky vlastním kvalitám v početné konkurenci, což nás velmi těší a je to ohodnocení naší práce. Nevystavujeme s cílem být za každou cenu první, ale svoje odchovy chceme představit, porovnat s konkurencí a ukázat, že chováme kvalitní psy v souladu s plemenným standardem.

Jackie je dosud nositelkou titulů: Český šampion, Český junior šampion, Klubový šampion, Vítěz speciální výstavy, Nejlepší mladý speciální výstavy, Národní vítěz, Krajský vítěz. Na Slovensku: Slovenský šampion krásy mladých, Vítěz klubové výstavy, Klubový vítěz mladých.


Naše odchovy v historii soutěže MISS/MISSÁK KBO:

2002: MISSÁK - Edgar Donnevara
2003: MISSÁK - Edgar Donnevara, MISS - Genny Lee Donnevara
2011: 2. místo fena - Tara Chelsey Donnevara
2012: MISS - Tara Chelsey Donnevara, 3. místo fena - Usurei Donnevara
2013: 3. místo fena - Xarria Jackie Donnevara, 4. místo fena - Tara Chelsey Donnevara
2014: 2. místo fena - Xarria Jackie Donnevara

Všichni tito úspěšní psi jsou v různých generacích potomky naší Simary - Iwanga Simargl Sambadi, která se coby velmi kvalitní předek prosadila v rodokmenu mnoha bílých ovčáků nejen v ČR. Simara byla fena dokonalé postavy a zcela černého pigmentu. Edgar a Genny jsou přímí potomci Simary. Nejmladší Jackie je už 4. generací v naší chovné linii: Iwanga Simargl Sambadi - Genny Lee Donnevara - Nataly Cheryl Donnevara - Xarria Jackie Donnevara.

Vnučka Simary a dcera Genny, velmi úspěšná 4,5 letá fenka Tara Chelsey Donnevara, je držitelkou všech klubových výstavních titulů: Klubový grand šampion, Klubový šampion, MISS KBO, Vítěz speciální výstavy, Vítěz klubové výstavy. Je první fenou BŠO v ČR s titulem Mezinárodní šampion krásy.

Klubovou legendou je nesporně pes Ahepjuk Whiteline Czech – syn Genny Lee Donnevara a vnuk Simary: MISSÁK KBO v letech: 2005, 2006, 2007, MAKÁČ (pracovně nejúspěšnější pes) v letech: 2006, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, Mistr ve výkonu, Klubový grand šampion, Klubový šampion, Vítěz speciální výstavy, Vítěz klubové výstavy. Jako jediný BŠO v ČR získal titul Český šampion práce.


29.8. 2015      MVP Interdog Bohemia Mladá Boleslav

Přihlášeno 23 BŠO (7 psů, 16 fen). Posuzoval p. Iuza Beradze

Xarria Jackie Donnevara – tř. šampionů (3 feny) – V1, CAC, Res CACIB

Posudek:
Hezká fena, dobrá hlava, správný krk, pevný hřbet, správná horní i dolní linie, dobré úhlení, správný pohyb a temperament.



Foto z výletu – Prachovské skály

Na tento krásný letní den jsme si naplánovali nejen výstavu, ale i rodinný výlet. Český ráj patří mezi naše nejoblíbenější kouty v ČR. Byli jsme tu po létech a užili jsme si to všichni včetně Jackie.



25.8. 2015     Tara Chelsey Donnevara je Mezinárodní šampion krásy - CIB

Tara Chelsey Donnevara

Chelsey je první fena BŠO v ČR, která je nositelkou tohoto prestižního titulu. Její majitelka dnes obdržela z FCI diplom s udělením šampionátu k datu 4.6.2014. Podmínky pro zisk titulu Chelsey splnila dne 29.9.2013.

Jsme na náš odchov velmi pyšní a majitelce Lence posíláme obrovskou gratulaci !!!



23.8. 2015     MVP Bratislava

Přihlášeno 10 BŠO (4 psi, 6 fen). Posuzovala p. Liliane de Ridder-Onghena, Belgie

Xarria Jackie Donnevara – tř. šampionů – V1, CAC, CACIB, BOB

Paní rozhodčí dle propozic nediktovala posudky (při celkovém počtu více než 80 psů v kruhu), přesto každému vystavovateli svoje hodnocení okomentovala. Zadala 2 velmi dobré. O Jackie řekla, že je to velmi pěkná fenka, kompaktní, s hezkou hlavou, ladným pohybem a celkovým příjemným projevem. Zvlášť pak vyzdvihla její vysokou kvalitu srsti.

Bratislava Jackiiny trofeje Bratislava Jackie Bratislava Jackie Bratislava - Jackie Vítěz plemene
Bratislava - kůň vytvořený z podkov Bratislava - symbol závodiště

Výstava se tradičně konala v krásném prostředí dostihového závodiště, počasí bylo příznivé a výstavní výsledky Jackie skvělé.
Navíc se na nás přišlo podívat naše letošní štěňátko, holčička Zetty se svým majitelem, protože v Bratislavě bydlí. Radost ze setkání byla veliká Z mailů a fotek vím, že Zetty je velmi šikovné štěňátko, umí už poměrně dost povelů, výborně vychází s lidmi i psy, nemá žádné zábrany, je akční, hravá, zvídavá a učenlivá. Je to zdatná turistka i plavkyně. A že je krásná. Setkání naživo je ale nad všechny maily, Zetty je prostě úžasná

Okamžitě se k nám hrnula, vítání bylo živelné. A hned nato k Jackii, ale i k ostatním pejskům kolem, protože každý pes je přece na hraní. A pokud zrovna žádný nestál v dosahu jejího vodítka, s velkým zájmem pozorovala dění v kruhu.

Zetty Zetty Donnevara
Zetty pozorovatelka Zetty s pánečkem


23.8. 2015     KrV Brno-KK Zetor

Posuzoval p. Karel Hořák

Yannis Donnevara – mezitřída – V1, Vítěz třídy, Krajský vítěz



22.8. 2015     Návštěva Orfanovy rodiny

Měli jsme cestu nedaleko bydliště našeho „kdysi štěňátka“ a současně tatínka „našich letošních dětí“, Orfana. A zavítali jsme na krátkou návštěvu za jeho super rodinkou. Orfano, stejně jako jeho maminka Kelly, je vítací pes, který si každou zvanou návštěvu zabere pro sebe. Jen z pohybů jeho těla (kterými Kelly velmi připomíná), je vidět nadšení, radost, temperament a zároveň vyrovnanost a pohoda. Orfano patří k odchovům, na které jsme opravdu hrdí. Je to nádherný úspěšný chovný pes s mnoha tituly, ale jeho povaha, ta vše ještě předčí. Pokaždé, když se s Orfanem setkám, mám z něj obrovskou radost a jen ty nejlepší pocity. Což platí stejnou měrou i pro jeho majitele.

Orfano Orfano Orfano Orfano Orfano


Další pozdravy z rodin letošních štěňátek


2.8. 2015    Foto z výletu - Zubštejn a Devět skal


trofeje Jackie

25.7. 2015     KrV Brno-Žebětín

Přihlášeno 5 BŠO. Posuzoval p. Miroslav Václavík

Naše fenka:
Xarria Jackie Donnevara – tř. vítězů – V1, Vítěz třídy, Krajský vítěz


Náš další odchov:
Yannis Donnevara – mezitřída – V1, Vítěz třídy


Foto štěňátek z nových domovů

Štěňátka se velmi dobře zabydlela a chodí samé pěkné zprávy. Děkujeme majitelům


9. - 11.7. 2015     Loučení se štěňátky

Holčičky odcestovaly do nových domovů, od Karlových Varů po Bratislavu. Jediný kluk, Zephyr, u nás zůstal ještě týden „na prázdninách“, než si pro něj majitelé mohli přijet. Naučil se krásně chodit na vodítku, aportovat, přivolání a povel sedni. Zefi je neskutečně pohodový a vnímavý pejsek. Za týden v roli jedináčka si na nás hodně zvykl a my na něj. Loučili jsme se s ním dost těžce.

Se všemi majiteli jsme v častém kontaktu a věříme, že jak jim bude naše štěňátko skvělým parťákem na spoustu let, i oni budou jemu tím nejlepším pánečkem.

Kelly, Zefi, Jackie, Chery


4. - 5.7. 2015     NVP a MVP, Dogfestival Velká Ida

4.7. přihlášeno 7 BŠO (4 psi, 3 feny). Posuzoval p. Tibor Havelka, SK
Yannis Donnevara - tř. otevřená (1 fena) - V1


5.7. přihlášeno 6 BŠO (3 psi, 3 feny). Posuzoval p. Szabo Sándor, HU
Yannis Donnevara - tř. otevřená (1 fena) - V1, CAC, CACIB, BOB



27.6. 2015     MVP Intercanis Brno

Přihlášeno 38 BŠO (13 psů, 25 fen). Posuzovala p. Petra Márová

Xarria Jackie Donnevara - tř. otevřená (10 fen) - V1, CAC, Res CACIB
Jackie splnila podmínky pro udělení titulu Český šampion

Posudek:
2letá fena, velmi pěkná hlava, nůžkový skus, tmavé oko, výborný pigment. Korektní krk, hřbet i ocas. Výborný hrudník, prostorný pohyb. Výborné předvedení.

Intercanis Intercanis třída otevřená 2 nejlepší feny Intercanis třída otevřená - pořadí
Intercanis medaile Jackie moje úžasná Jackie

Po výstavě


19. - 20.6. 2015      První návštěvní víkend u štěňátek

Budoucí majitelé štěňátek se k nám přijeli podívat na děti, ale také na maminku Chery, babičku Kelly a starší sestru Jackii. Probrali jsme potřebné, co ještě zařídit, než štěňátko přijde do nového domova, vše kolem péče o štěňátko a výchovy malého bělouška. A hlavně, každý si vybral to svoje konkrétní štěňátko. Chlapečka nebylo třeba řešit, jako jediný kluk ve vrhu, měl svoji rodinu jasnou už při narození. Rozhodování u holčiček nebylo snadné a zabralo dosti času, protože štěňátka jsou hodně vyrovnaná, všechna kontaktní, hravá a krásná zároveň.

Zorica a Zephyr Zorica a Zephyr


Yannis Donnevara

6.6. 2015     Zkoušky KK Brno-Kníničky


Yannis Donnevara složila zkoušku ZOP. Gratulujeme!




30.5. 2015     Malé mistrovství KBO, Zbraslav u Brna


Yannis Donnevara – kategorie ZOP (10 závodníků) – 6.místo




24.5. 2015     Aktuální foto našich chovných fen - Xarria Jackie Donnevara a Nataly Cheryl Donnevara


23.5. 2015     MVP Litoměřice

Přihlášeno 29 BŠO. Posuzoval p. Miroslaw Redlicki, PL

Xynthia Donnevara- tř. otevřená (4 feny) - V1, CAC, Res CACIB



14.5. 2015     Chery se narodila štěňátka - vrh „Z“ Donnevara

Více o nich v sekci Štěňátka

Štěňátka 10 dnů


13.5. 2015      Chery na zahradě - foto nastávající maminky v předvečer porodu

Chery před porodem
Chery před porodem Chery před porodem


9. - 10.5. 2015     CVP a MVP Lučenec

9. 5. přihlášeno 11 BŠO. Posuzoval p. Jaroslav Matyáš, SK
Yannis Donnevara - tř. otevřená - V1, CAC, BOS

Yannis je nositelkou titulu Slovenský šampion krásy mladých a splnila podmínky pro zisk titulu Klubový šampion

10. 5. přihlášeno 14 BŠO. Posuzoval p. András Korózs, HU
Yannis Donnevara - tř. otevřená - V1, CAC, Res CACIB


25.4. 2015     MVP České Budějovice

Přihlášeno 23 bílých ovčáků (8 psů, 15 fen). Posuzoval p. Petr Řehánek

Yannis Donnevara - mezitřída (3 feny) - V1, CAC. Yannis splnila podmínky pro zisk titulu Český junior šampion


18.4. 2015     KrV Dětřichov u Svitav

Přihlášeny 4 feny BŠO. Posuzoval p. Miroslav Václavík

Xarria Jackie Donnevara – tř. vítězů – V1, Vítěz třídy

Posudek:
2letá fena, krátkosrstá, správně vyjádřené pohlaví, výborná pigmentace, správný chrup, pohyb, končetiny.

Jackie v Dětřichově Jackie Vítěz třídy


11.4. 2015     NVP Ostrava

Přihlášeno 17 bílých ovčáků (4 psi, 13 fen). Posuzovala p. Petra Márová

Naše fenka:
Xarria Jackie Donnevara – tř. vítězů (1 fena) – V1, CAC, Národní vítěz, CAC ČMKU

Posudek:
2letá fena, správná síla kostry, výborný formát. Výborně utvářená hlava, nůžkový skus. Prostorný pohyb, výborná srst i předvedení.

Jackie v Ostravě pohlednice z Ostravy

Náš další odchov:
Yannis Donnevara - tř. mladých (5 fen) - VD



9.4. 2015     Na kontrole ultrazvukem byla potvrzena březost Chery

Více informací o očekávaných přírůstcích na stránce Štěňátka


4. – 5.4. 2015     Klubový víkend bílého ovčáka, Svojanov u Moravské Třebové

SPECIÁLNÍ VÝSTAVA
Přihlášeno 87 bílých ovčáků, 40 středně dlouhé srsti a 47 dlouhosrstých. Posuzoval p. Petr Řehánek

Naše fenka:
Xarria Jackie Donnevara – tř. vítězů (4 feny) - V3
Posudek:
2letá fena správného rámce. Tmavé oko, nůžkový skus, uši správně nasazeny. Prostorný hluboký hrudník, předhrudí odpovídá věku. Pevný hřbet, ocas správně nasazen. Úhlení končetin v pořádku. Pravidelný pohyb.


Náš další odchov:
Yarssan Donnevara - tř. mladých (8 psů) - VD

Stále častěji na výstavách vídáme nejen naše „děti“, ale už také „vnoučata“. A dělají nám radost. Ani ve Svojanově se v konkurenci neztratili (CAJC, 2× CAC, V1, 2× V2). Převážně dál nesou pevné kostry, správný formát a tmavý pigment, typické pro naše odchovy. Dcera našeho psa Astyho - Imogen Sissi of Kim´s dream se předvedla už ve třídě veteránů a z celkem šesti zvítězila a získala titul BOV. Peťo, blahopřejeme


BONITACE
Uchovněni byli:
Xarria Jackie Donnevara - HD 0/0, ED 0/0
Xynthia Donnevara - HD 0/0, ED 0/0
Ursan Donnevara - HD 0/0, ED 0/0.

Doživotně prodlouženou chovnost má Lester Donnevara - HD 0/0, ED 0/0.

Xarria Jackie Donnevara Xynthia Donnevara Ursan Donnevara Lester Donnevara

Ycor Donnevara SVOD MLADÝCH

Svod úspěšně absolvoval roční pejsek Ycor Donnevara




PŘIJÍMÁME REZERVACE NA ŠTĚŇÁTKA Z OČEKÁVANÉHO VRHU "Z"

Kontakt na nás zde




Orfano Donnevara

11.3. 2015      byla nakryta Chery psem Orfano Donnevara

Perspektivní opakované spojení. Rodiče multišampioni. Předpoklad zdravých štěňat se silnými kostrami a vynikajícím pigmentem.
Více na stránce Štěňátka.


27.2.2015     Victory show Nitra

sk. FCI I juniorů posuzoval p. Tibor Havelka, SK

Xarria Jackie Donnevara - tř. junior šampionů - V2, Res CAC



17.2. 2015     Kelly Nice Donnevara - 10 let

Naše Kellynka slaví 10. narozeniny a to už stojí za zmínku. Jí i sobě přejeme, ať je tato úžasná pohodová fenka s námi ještě dlouho, aktivní a spokojená.



7. - 8.2. 2015     MVP DUO CACIB Brno

Sobota:
Přihlášeno 34 BŠO (12 psů, 22 fen). Posuzoval p. Milan Krinke

Naše fenka:
Xarria Jackie Donnevara – tř. otevřená (5 fen) – V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU, BOS

Naše další odchovy:
Yarssan Donnevara – tř. mladých (4 psi) – VD4

Sanyho první výstava a začátek sbírání zkušeností s předváděním – hlavně v pohybu. Nádherná bílá srst, černý pigment, super povaha.

Yannis Donnevara – tř. mladých (4 feny) - V3

Divácky zajímavá výstava. Posuzování v kruhu probíhalo velmi pečlivě, se zdůvodněním všech rozhodnutí a srozumitelným výkladem pro publikum. Bylo zadáno 7 VD.


Neděle:
Přihlášeno 29 BŠO (8 psů, 21 fen). Posuzoval p. Jesper Andersson, SWE

Naše fenka:
Xarria Jackie Donnevara – tř. otevřená (7 fen, nejobsazenější třída plemene) – V2

Pan rozhodčí tituly šetřil, ani vítězka třídy ho nezískala, velmi dobrých bylo hojně a padly i dvě dobré.

Náš další odchov:
Yannis Donnevara – tř. mladých (3 feny) – V2




Chelsey NVP Brno

3.1. 2015     Hanácká NVP, Brno

Přihlášeno 33 BŠO. Posuzovala MVDr. Gabriela Ridarčíková, SK

Naši psi:
Xarria Jackie Donnevara – tř. otevřená (6 fen) – V3
Nataly Cheryl Donnevara – tř. vítězů (2 feny) – V2, Res CAC

Naše další odchovy:
Yannis Donnevara - tř. mladých (3 feny) – V3
Tara Chelsey Donnevara – tř. pracovní (1 fena) – V1, CAC, Národní vítěz, CAC ČMKU, BOS. Chelsey splnila podmínky pro zisk titulu Šampion ČMKU



1.1. 2015      Novoroční vycházka

V rámci podvečerní novoroční vycházky se psím doprovodem jsme se zastavili v obecním parku podívat na ohňostroj. Naše Jackie je v tomto směru pohodářka, stejně jako její máma Chery. Petardy a světla neřeší, což je pro psy i nás majitele v období přelomu roku značná výhoda.





rok 2014